Hoe duur is duiken in Bonaire?

10/08/2019 Off By admin

Hoe duur is duiken in Bonaire?

Niet alleen het koraal op Bonaire wordt beschermd. Ook de wateren rondom het eiland zijn beschermd gebied. Iedereen die toegang wil hebben tot het BNMP betaalt een ‘Nature Fee’. Duikers betalen $ 45.00 per kalenderjaar, zwemmers, snorkelaars, zeilers en overige recreanten betalen $ 25.00.

Wat kost een duikvakantie?

Nou dat is afhankelijk van type, uitvoering en opties, net als bij een auto. Gemiddeld kost een beginnersuitrusting € 1.000,- tot € 1.750,-. Dit is dan natuurlijk zonder luxe zaken zoals een duikcomputer, droogpak, duiklamp of onderwatercamera.

Hoe diep duiken Bonaire?

De zee rond Bonaire en Klein Bonaire is beschermd zeegebied tot een diepte van zestig meter. Speervissen en het aanraken van koraal is verboden en je mag uiteraard ook geen koraal meenemen.

Waarom duiken Bonaire?

Duiken aan de oostkust van Bonaire vereist een betere planning omdat de wateren hier vaak onrustig zijn en er vaak ook veel stroming staat. Bonaire doet zijn reputatie als een van de beste duikbestemmingen op aarde eer vanwege de schoonheid, zowel boven water als onder water.

Waar duiken op Curacao?

De vijf meest populaire duikplaatsen

 • Playa Kalki (Alice in Wonderland) Een van de mooiste duiklocaties op Curaçao is Playa Kalki, dat ook wel Alice in Wonderland wordt genoemd.
 • Mushroom Forest & The Cave (Blue Room)
 • PortoMari (The Valley)
 • Superior Producer.
 • Tugboat.

Wat kost een duikcursus op Curacao?

Begeleide duiken, incl. transport, gids, flessen en gewichten

Onderdeel Prijzen US$
6 duiken (3 x 2 flessen) 260
8 duiken (4 x 2 flessen) 340
10 duiken (5 x 2 flessen) 410
12 duiken (6 x 2 flessen) 480

Hoeveel kost een duikopleiding?

Aan een volledige duikuitrusting hangt een serieus prijskaartje en voor een enthousiaste beginneling ziet alles er even verleidelijk uit! Je bent al gauw € 2000 kwijt, hoewel dit bedrag enorm kan variëren naargelang je persoonlijke voorkeur. Je kan best jouw duikuitrusting langzaam maar zeker opbouwen.

Welke haaien Bonaire?

De hamerhaai, verpleegsterhaai en zandhaai zijn de haaiensoorten die sporadisch voorkomen in de wateren van Bonaire. De kans op een ontmoeting met deze haaien is het grootst aan de oostkust van het eiland. Aan deze kant is de noordoostpassaatwind nog op volle snelheid en jaagt hij de golven metershoog op.

Waarom naar Bonaire?

Overweldigende natuur Houd je enorm van natuur, maar ga je liever niet onder water? Dan heeft Bonaire een andere parel voor je in het verschiet; Washington Slagbaai Nationaal Park. Het is het eerste nationale park van de Nederlandse Antillen en beslaat maar liefst 5.000 hectare.

Waarom vakantie Bonaire?

Waarom op vakantie naar Bonaire? Bonaire staat te boek als een topbestemming voor sportduikers en snorkelaars maar ook voor niet-duikers en ecotoeristen zijn er legio mogelijkheden. Op Bonaire is het veel rustiger en overzichtelijker dan bijvoorbeeld op Aruba, Sint Maarten of Curaçao.

Kun je duiken op Curacao?

Duikomstandigheden Curacao Je kunt het hele jaar door op Curacao duiken. De buitentemperatuur ligt tussen de 26 en 34 graden en de watertemperatuur tussen de 26 en 30 graden. Door de wind ontstaat soms wat golfslag en stroming, maar laat je daardoor niet tegenhouden. Onderwater merk je daar niets van.

Waar duiken in Bonaire?

Karpata. Het onderwaterparadijs Bonaire telt meer dan 350 vissoorten die je er kunt bewonderen en bijna 60 soorten koraal.

 • Hilma Hooker. Wrakduikers komen uit iedere uithoek van de wereld naar de duikplek Hilma Hooker.
 • White Slave.
 • Zoutpier.
 • 1000 steps.
 • Vista Blue.
 • Margate Bay.
 • Something Special.