Hoe kun je vetpercentage berekenen?

12/04/2020 Off By admin

Hoe kun je vetpercentage berekenen?

Je kunt op een aantal manieren je vetpercentage berekenen. Hieronder vind je een overzicht van de twee meest gangbare methoden, namelijk de huidplooimeting en de bio-elektrische impedantieanalyse. Andere opties die nauwkeuriger, maar duurder zijn, zijn metingen middels hydrostatisch wegen (waterbad), DEXA-scan (röntgen), infrarood, ultrasound,

Wat is het vetpercentage in Nederland?

Een gezond vetpercentage varieert per leeftijdscategorie en geslacht. Maar gemiddeld genomen is een normaal vetpercentage in Nederland voor mannen tussen de 18 en de 25 procent en voor vrouwen zo tussen de 25 en de 31 procent. Hoe meet je het vetpercentage? Je kunt op een aantal manieren je vetpercentage berekenen.

Hoe kan je vetpercentage meten?

Je vetpercentage meten kan op verschillende manieren. Een bekende methode is de huidplooimeting. Voor deze techniek is echter wel apparatuur en enige deskundigheid nodig die meestal niet iedereen heeft. Bij een andere methode voor het meten van je vetpercentage heb je alleen een meetlint en een weegschaal nodig.

Wat is het vetpercentage bij mannen?

De ideale waarden volgens het vetpercentage tabel bij mannen tussen de 20 en 39 jaar oud is 15% en volgens het vetpercentage tabel bij vrouwen is dat 25%, in de leeftijd van 30-39 jaar mogen mannen 17% aan vetvrije massa hebben en vrouwen 27%.